Termékek Menü

Felni polírozás és festés

A következőkben szeretnénk bemutatni a felnik egyszerű és gyors festésének és polírozásának módjait.  A felnifestést mi nem vállaljuk csak az alapanyagokat biztosítjuk hozzá. 

Az alábbi termékek segítségével akár otthon, is elvégezhetjük az autó kerekeinek a felújítását.

Legyen szó acél, könnyű-fém, ötvözet, alumínium, magnézium vagy bronz felnikről.

A festés menete:

A régi, karcos vagy enyhén sérült felniket ajánlatos megcsiszolni a jobb tapadás érdekében. A mélyebb sérülésekhez ajánlatos a durvább csiszoló papír használata majd folyamatosan növeljük a szemcseszámot. (ajánlatos P800-ig)

Csiszolási lépések:

Első csiszoláskor a rozsda eltávolítását (P80-P120) csiszolópapírral végezzük el. Ha a rozsdás rész már belemart a felnibe célszerű azt kigittelni. A gitt-et P120-P240 csiszolópapírral csiszoljuk.

Második lépésben a teljes keréktárcsát csiszoljuk át (P240-P400) csiszoló papírral majd alapozzuk és ha szükséges szórógitteljük a felületet.

Csiszolás után portalanítsuk vagy mossuk le a felületet, majd a kiválasztott alapozóval kezeljük le a kereket. Ezek lehetnek: Boll epoxi, Boll korróziógátló vagy Ranal füller spray.

Harmadik lépésként a már alapozott felületet szárazon (P400) vagy nedvesen (P600-P800) vizes csiszolópapírral csiszoljuk meg.

Festés: Az alap ezüst és fekete színek mellet, módunkban áll egyedi színt készíteni és spray-be tölteni Önnek.

Lakkozás: Utolsó lépésként le is lakkozhatjuk a felületet, hogy a festéket tartósan megvédjük a környezet hatásai ellen és hosszú idejű fényt biztosítsunk neki.

 

Amennyiben felnink nem igényel festést, akkor elegendő lehet egy alapos polírozás is. Ehhez a feladathoz tudunk

ajánlani egy "Csináld magad" polírozó szettet. A termékben megtalálható minden olyan eszköz ami szükség kerekünk fényesre polírozáásához:

  • 10 cm átmérőjű sűrűn varrott, színes rongykorong
  • 10 cm átmérőjű ritkán varrott, finom pamutkornog
  • barna polírpaszta 1db
  • kék polírpaszta 1db
  • befogócsap (korongokhoz)
  • csiszolópapir (rongykorong bolyhosításához)
  • Paszta eltávolító por (fölösleges paszta eltávolításához)
  • használati útmutató